Information med anledning av coronavirus

Välkommen tillbaka till Hallands Konstmuseum

Hallands Konstmuseum öppnade den 30 mars igen efter att ha varit stängt under en längre tid med anledning av coronapandemin. För att du som besökare ska känna dig trygg har vi gjort flera justeringar i verksamheten, bland annat har vi pausat de guidade visningarna i utställningarna, antalet personer i varje utställningssal begränsas och uppmaningar om att hålla avstånd syns på olika platser för att påminna. Allt för att skapa ett så säkert museibesök som möjligt.

Vi följer kontinuerligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, ta gärna en titt här på vår webbplats innan ditt besök hos oss. Förändringar i restriktionerna sker snabbt och vi anpassar oss och informerar här löpande. Vill du i förväg försäkra dig om att det inte är för många besökare på konstmuseet, hör av dig till vår receptionspersonal på telefon 035-16 23 00.

Så här arbetar vi för att förhindra smittspridning:

• Vi släpper in max 40 besökare.
  • Ett sällskap åt gången i receptionen för att lösa biljett. Kika gärna innan ni går in så att det inte blir kö.
  • Utanför varje utställningssal finns ett anslag om hur många personer som får vistas i salen samtidigt.
  • Max ett sällskap i hissen åt gången.
  • Handdesinfektion finns på alla toaletter och vid båda entréerna.
  • Det är markerat med golvdekaler för att påminna om avstånd där det kan bli köbildning.
  • Tillfälligt har vi inga guidade visningar.
  • Kaféet är tillfälligt stängt.
  • Det går att boka guidade visningar för max 7 personer. Du hittar mer information om bokning av visning här.
  • I samlingsutställningen Gränsland och i utställningen Ingrid Wallberg – arkitektpionjär finns det audioguide. Använd gärna denna.
  • Vill du ta del av digitalt material finns det visningar, bilder och workshops att kika på.