Halmstad för hundra år sedan
Tidig kolorering av ett klassiskt Halmstadmotiv i hamnen. Fotograf: Axel Hartmann, 1902.

Halmstad för hundra år sedan

På Hallandsgården visas i sommar utställningen om Halmstad för hundra år sedan. En bildkavalkad med fokus på 1920-talet och längtan efter något bättre. Mellan 1915-1920 hade man genomlevt fattigdom, massarbetslöshet, världskrig och pandemi. Nu såg man framåt och organiserade stora folktillställningar. Det var en tid för folkets park, badliv, film och bio, dans och idrott.

Utställningen experimenterar också med bilden av färgfotografi. Hur skulle vi uppleva dåtiden om det fanns modernt färgfotografi? Kan färgerna förstärka upplevelsen av dåtiden och förmedla en känsla av att det egentligen inte var så länge sedan?

Visas i utställningslokalen på Friluftsmuseet Hallandsgården i Halmstad.