Föredrag

 

1 OKTOBER KL 12

Lunchföredrag med trädgårdsjournalist Gunnel Carlson

Begränsat antal platser, endast föranmälan!
Trädgårdsjournalisten och författaren Gunnel Carlson om trädgårdsarkitekten Walter Bauer, aktiv från 40-talet och framåt i en tid då trädgårdskonsten stod högt i Sverige. Om Walter Bauers idéer, tiden han verkade i och vilka trädgårdar han ritade och anlade. Vi får också titta in en hastig glimt i hans egen trädgård på Lidingö, en trädgård som känns lika modern idag som när den planterades i mitten på 40-talet.

Boka din plats med lunch (obs! går ej att boka utan lunch) via bokning@hallandskonstmuseum.se eller 035-16 23 00. Föredraget ingår i ordinarie entréavgift. Lunchen betalas separat i kaféet och serveras från kl 11.

Kostnad
Entré: 80 kr, student och pensionär 60 kr
Lunch: 100 kr

Passa på att besöka utställningen ”Hallänningarna som ritade om Sverige” – där Walter Bauer är en av hallänningarna som presenteras. Öppen till den 4 oktober.

 

 

1 DECEMBER KL 18

Föredrag med forskare och författare Anne Brügge

Begränsat antal platser, endast föranmälan!
Anne Brügge, författare till boken Ingrid Wallberg – arkitekt och funktionalist som kom ut i juni, berättar om Ingrid Wallberg.

Föredraget ingår i ordinarie entréavgift. Endast föranmälan via bokning@hallandskonstmuseum.se eller 035-16 23 00. Förboka gärna smörrebröd med dryck: 100 kr. Mat serveras från kl 17.

Kostnad
Entré: 80 kr, student och pensionär 60 kr
Smörrebröd med dryck: 100 kr

Passa på att också besöka utställningen Ingrid Wallberg – arkitektpionjär. Öppen till den 24 januari.