24/11 – 9/1

För ett ögonblick

Videoverk av Maria Hallberg. Visades i Projektrummet.

 

24/11 – 9/1

Konstkalender

(Läs mer under 2010)

 

2/4 – 10/4

De fyra elementen

Eketånga Montessoriskolas elever tolkar de fyra elementen i glas. Visas i hörsalen.

 

13/4 – 1/5

Fantasi och kreativitet

En utställning gjord av förskoleklasserna på Furulundsskolan i Halmstad. Visas i hörsalen.

 

27/3 – 15/5

Vårsalong

Hallands Konstförenings jurybedömda vårsalong. I utställningen visas även verk av inbjudna tidigare stipendiater: Jan Åberg, Annmari Olsson, Susanne Vollmer, Martin Dahlqvist och Eva Göransson-Apelqvist. Vårsalongen visas i museets nyrenoverade och från 30-talet återställda konstsalar. Juryn bestod i år av Stefan Andersson, Galleri ANDERSSON/SANDSTRÖM och Lars Nilsson, tidigare konstprofessor vid Malmö Konsthögskola.

Arr. Hallands Konstförening

 

4/5 – 15/5

Konstig Konst

En utställning inspirerad av surrealism och Halmstadgruppen, klass 9A och 9B Stenstorpsskolan, Halmstad. Utställningen visas i hörsalen.

 

18/5 – 5/6

CLAVIS – delaktighet i samhället
Nyckelgruppen

Olika personer i olika sammanhang som finner det gemensamma i kreativiteten. Utställningen visas i hörsalen på Hallands Konstmuseum.

 

12/6 – 11/9

Ockie Nidsjö

Hallands Konstmuseum visar i sommar en stor retrospektiv utställning med Laholmsfödde konstnären Ockie Nidsjö (1954-2003). Efter utbildning vid Kungliga Konsthögskolan under 1980-talet kom han att verka i Stockholm fram till 1993 då han återvände till Halland. Med blicken riktad mot den internationella konstscenen och med fötterna stadigt förankrade i den halländska kulturmyllan speglade Ockie Nidsjö sin omedelbara samtid med kompromisslös estetik och infallsrik humor. I hans omfattande konstnärskap märks flera uttrycksformer; måleri, teckning, skulptur, musik och poesi. Ockie Nidsjö ingick bl a i konstnärsgruppen 1989 års män tillsammans med Jarl Ingvarsson, Fruls Tilpo, Dan Wolgers m fl och medverkade också i flera av Mikael Ericssons och Peter Wahlbecks für alle-produktioner. I anslutning till utställningen visas Mikael Ericssons nya konstfilm ”Ockie Utan Titel”.
Guidad visning: Under utställningsperioden bjuder vi på personliga och tematiserade visningar den 9/7, 16/7, 31/7, 17/8 och 4/9.

Utställningen genomförs i samarbete med Ockieklubben, föreningen för Ockie Nidsjös vänner och ovänner.

 

12/6 – 13/11

ON VERRA BIEN – Vi får se
Fotografier av Christer Strömholm

Christer Strömholm (1918-2002) räknas som en av de största fotograferna genom tiderna och har betytt mycket för den moderna fotografiska konsten. Både i Sverige och internationellt. Under sin karriär arbetade han nästan uteslutande med svartvitt fotografi och hans intresse för omvärlden och människor ryggade inte för något motiv eller för någon händelse. I utställningen visas ett urval av hans konstnärskap med bilder från olika ämnesområden, som fotoform, barn, dödsbilder och Paris med tyngdpunkt på de transsexuella vännerna. Vi visar även konstnärsporträtt och bilder från reportageresor i Spanien, USA och Japan.

ON VERRA BIEN på Hallands Konstmuseum är en del av en större uppmärksammad utställning med samma namn som tidigare visats på Färgfabriken i Stockholm och Malmö Konsthall. Utställningen är producerad av Bildverksamheten Strömholm (Joakim och Jakob Strömholm).

 

13/6 (2010) – 31/12 (2011)

Tack Svea!

Tack Svea för din fantastiska gåva. Det är nu 20 år sedan vi kunde börja samla konst för medel ur Svea Larsons donationsfond. Under den tiden har vi byggt upp en samling med nästan 600 verk av halländska konstnärer och konsthantverkare, helt enligt din önskan. Vi visar nu så mycket våra lokaler förmår i denna jubileumsutställning som emellanåt byter skepnad. Vi utlovar klassiker som X:et och Öhrström, vi har tagit fram foton, skulpturer i brons och glas, teckningar och akvareller. Vi har till och med hängt upp en boxboll. Variationsrikt, kraftfullt och storartat, tack vare dig Svea.

 

7/12 – 8/1

Halmstads Kulturskola

Elever från Halmstads Kulturskola visar verk i hörsalen.

 

2/10 – 4/3

Stilikonen Karin Larsson

I början av 1900-talet utformade konstnärsparet Karin och Carl Larsson den s k skandinaviska inredningsstilen som än idag uppskattas och inspirerar runt om i världen. I utställningen visas Karin Larssons unika och moderna stiluttryck genom textilier och föremål som hon skapat. Hon har varit trendskapare för kläder, funktionella barnkläder och för vår idé om hur atmosfären i vardagen ska vara.