I år är det 400 år sedan Christian IV och Gustav II Adolf möttes och firade på Halmstad slott, i samband med att lösen för Älvsborgs fästning betalades. Det kommer att uppmärksammas på flera sätt under året, bland annat genom guidade visningar på slottet.

Halmstads slotts historia

Sedan det invigdes 1619 har Halmstads slott varit ett levande slott, där det danska blandats upp med det svenska. Tjänstefolk, kungligheter och kultur har samsats med krig, oro och dåliga tider. Välkomna på en guidad tur genom 400 år av slottshistoria. På plats finns också en kunglig måltid från 1600-talet att betrakta, sammanställd och uppdukad av Hallands kulturhistoriska museum.

Visningarna ges dagligen 28/6 – 5/7 kl 13. Biljettpris 80 kr/person. Begränsat antal platser, endast förköp senast 15 minuter före visningen på Halmstad Tourist Center, 035-12 02 00. Köp biljett online (28/6 – 5/7).